Lcaco's Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Lcaco's, Bakery, Rajshahi Division.

Premium kek lapis black shadow..(golden churn)
10/03/2024

Premium kek lapis black shadow..(golden churn)

Kek lapis pure cheese012-821 0210
10/02/2024

Kek lapis pure cheese

012-821 0210

10/02/2024
Kek buah caramel Premium.Rm180/seacuan by 9x9inch size, Rm90/for Half.Manis nya datang dari buah2 dekat dalam adunan..Ta...
25/12/2023

Kek buah caramel Premium.
Rm180/seacuan by 9x9inch size, Rm90/for Half.

Manis nya datang dari buah2 dekat dalam adunan..

Tahan 3 bulan suhu bilik,makin lama makin sedap.

Available starting 26th December, 3pm onward everyday..

FREE delivery by GRAB EXPRESS (kuching ,sarawak)

Available Postage, out of Kuching,Sarawak Area.

Ready stock Rm35
29/05/2023

Ready stock Rm35

Kek lapis kayangan PREMIUM..
22/05/2023

Kek lapis kayangan PREMIUM..

Kek lapis BAJET
22/05/2023

Kek lapis BAJET

Makseh untuk feedback sambal serbaguna
16/05/2023

Makseh untuk feedback sambal serbaguna

Makseh atas feedback yg positive❤️
05/05/2023

Makseh atas feedback yg positive❤️

Sambal belacan serbaguna..boleh dijadikan pste untuk masak nasik goreng,terung,sotong,udang,petai,ikan dan lain2Rm15/180...
05/05/2023

Sambal belacan serbaguna..boleh dijadikan pste untuk masak nasik goreng,terung,sotong,udang,petai,ikan dan lain2
Rm15/180g (berat bersih)

05/05/2023

Sambal belacan serbaguna..

05/05/2023

Tq so much yang dah beli kek dari Lcaco's..sik sempat nak upload oleh kerana hanya kmk seorang ajak yang bekerja dari segi adunan,membungkus,menghantar..

Sekirnya ada order,boleh jak terus whatsapp di no dalam facebook tok..sekali agik kmk ucapkan tq and selamat hari raya..

Selamat hari raya
05/05/2023

Selamat hari raya

Kek buah..tq selalu repeat order
25/03/2023

Kek buah..tq selalu repeat order

Mix box Rm10 kel lapis kayangan+ kek rich chocolateCaramel cornflake Rm10 tinggal 1 bottle
25/03/2023

Mix box Rm10 kel lapis kayangan+ kek rich chocolate
Caramel cornflake Rm10 tinggal 1 bottle

Kek lapis kayangan (premium bajet)
08/03/2023

Kek lapis kayangan (premium bajet)

Kek batik chewy2..
27/01/2023

Kek batik chewy2..

Kek batik horlick
20/01/2023

Kek batik horlick

10/11/2022

Bestnya dapur konsep terbuka macam ni.. 😍😍😍

04/11/2022

BUAT SIAP-SIAP 6 PES NI, CONFIRM NAK MASAK APA PUN SEKEJAP SIAP!
1. Pes Sambal Ijo (ala Padang)
2. Pes Tom Yam
3. Pes Masak Kicap Berempah
4. Pes Asam Pedas
5. Pes Cili Padi
6. Pes Sambal Ikan/Ayam/Daging/Seafood/
1. Pes Sambal Ijo (ala Padang)
20 biji cabai hijau besar *
10 biji cili api hijau *
10 ulas bwg merah *
8 ulas bwg putih *
5 biji tomato hijau (yg muda) *
1 kiub bilis
3 helai daun limau purut
Bahan bertanda * rebus sampai lembik sikit, pastu lenyek dengan lesung batu ataupun blend kasar. Panaskan minyak, tumis semua bahan sampai pecah minyak, masukkan kiub bilis, perasakan dengan garam dan gula dan masukkan daun limau purut tadi.Masak biar jadi pekat atau kering, bila dah sejuk, masukkan dalam tupperware yang kedap udara, pastu leh simpan dalam freezer. Nak guna, pakai sudu yang kering ok.
2. Pes Tom Yam
20 biji cili kering (rebus pastu goreng gareng ngan minyak)*
15 ulas bwg putih *
10 ulas bwg merah *
10 batang serai *
8 helai daun limau purut *
2 inci lengkuas *
2 inci halia *
3 sudu besar udang kering *
1/4 gula melaka (dari sekeping)
3 cm belacan yg dibakar *
Air asam jawa
3 sudu besar sos ikan (amik yang gambar ikan bawal)
Air, minyak, garam
Kisar semua bahan bertanda * dengan sedikit air atau minyak goreng cili tadi. Panaskan minyak, tumis bahan-bahan sampai pekat. Masukkan air asam jawa, sos ikan, gula melaka dan garam. Masak betul-betul pecah minyak dan pekat.Masak biar jadi pekat atau kering, bila dah sejuk, masukkan dalam tupperware yang kedap udara, pastu boleh simpan dalam freezer. Nak guna, pakai sudu yang kering ok.
3. Pes Masak Kicap Berempah
20 biji cili kering(goreng dengan minyak sampai garing) *
10 ulas bawang merah *
8 ulas bawang putih *
2 inci halia *
2 sudu besar jintan manis ※
2 sudu besar jintan kasar ※
1 sudu besar lada hitam biji ※
1 sudu besar ketumbar biji ※
Bahan bertanda ※ kena goreng tanpa minyak
Air asam jawa
Minyak, garam, gula, kiub bilis
4 sudu besar Sos cili, sos tiram, kicap manis, kicap masin
Kisar bahan bertanda * dan bahan bertanda ※ guna minyak cili goreng tadi sampai lumat. Tumis dengan minyak sampai garing dan pecah minyak. Perasakan dengan sos-sos tadi. Jangan lupa bubuh garam, gula dan kiub bilis sebiji.Masak biar jadi pekat atau kering, bila sudah sejuk, masukkan dalam tupperware yang kedap udara, pastu boleh simpan dalam freezer. Nak guna, pakai sudu yang kering ok.
4. Pes Asam Pedas
20 biji cili kering (rebus dulu) *
10 biji cili merah (rebus dulu) *
5 biji cili padi (rebus dulu) *
15 ulas bwg merah *
10 ulas bwg putih *
2 inci lengkuas *
2 inci halia *
2 inci belacan bakar *
1 sudu besar biji ketumbar **
1 sudu besar jintan manis **
Bahan bertanda ** tu tak nak masuk pun tak apa.
Air asam jawa, gula n garam
Kisar bahan bertanda * dan ** sampai sebati. Panaskan minyak dan tumis sampai garing dan pecah minyak. Perasakan ngan garam, air asam jawa dan gula.Masak biar jadi pekat atau kering, bila dah sejuk, masukkan dalam tupperware yang kedap udara, selepas itu boleh simpan dalam freezer. Nak guna, pakai sudu yang kering ok.
5. Pes Cili Padi
20 biji cili padi merah (rebus)
20 biji cili merah besar (rebus)
2 inci kunyit hidup
Garam
Kisar semua bahan dengan sedikit air. Pastikan guna air panas atau suam.Lagi bagus kalau kisar kering.Selepas itu terus simpan dalam tupperware kedap udara, bubuh dalam freezer. Pes ni sesuai lau nak masak gulai yang tak gunakan bawang.
6. Pes Sambal Serbaguna Ikan/Ayam/Seafood
20 biji cili kering (rebus) *
20 biji cili merah (rebus) *
4 biji tomato *
15 ulas bawang merah *
10 ulas bawang putih *
2 inci halia *
1/4 gula melaka (daripada sekeping)
4 sb sos cili dan sos tiram
1 biji kiub bilis, leh gak ganti 3 sudu besar udang kering*
Garam
Minyak
Kisar semua bahan guna sedikit air. Kalau dapat kisar kering lagi bagus. Panaskan minyak, tumiskan bahan kisar sampai pecah minyak dan garing. Masukkan gula melaka, kiub bilis, air asam jawa dan sos. Perasakan dengan garam.Masak biar jadi pekat atau kering, bila sudah sejuk, masukkan dalam tupperware yang kedap udara, pastu boleh simpan dalam freezer. Nak guna, pakai sudu yang kering ok.
Ekstra tip:
1. Masak guna api yang perlahan ye
2. Guna air masak/air panas/air suam
3. Sudah betul-betul sejuk baru masuk freezer
4.Guna peralatan yang kering untuk proses
menyimpan
5. Seeloknya penggunaan lebih kurang sebulan kalau guna suhu sejuk biasa, kalau sejuk beku confirm lagi tahan. Tapi sapa rajin masak, confirm tak tahan sebulan.
Selamat Mencuba
Sumber : Rarra Sakura

04/11/2022
Customer tok bebeli kek buah dari kmk..Kacak potongan kek buah dipotong customer kmk tok..
13/10/2022

Customer tok bebeli kek buah dari kmk..Kacak potongan kek buah dipotong customer kmk tok..

Ready stock Premium bajet tapi 100% Anchor butterKek lapis Evergreen Rm18/loafKek lapis cinnamon biscoff cheese Rm20/loa...
20/09/2022

Ready stock
Premium bajet tapi 100% Anchor butter
Kek lapis Evergreen Rm18/loaf
Kek lapis cinnamon biscoff cheese Rm20/loaf

https://wa.me/c/60125626353

Address

Rajshahi Division
93300

Telephone

+60128210210

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Lcaco's posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Share

Category

Nearby bakeries